LiveZilla Live Help
LiveZilla Live Help

ÇANAKKALE 360 SANAL TUR

Son zamanlar da sıkça görmeye başladık. 360 videoları...

Çekimleri ve işlemleri biraz zahmetli olsa da ortaya çıkan sonuç, muhteşem. Zira her an, her canınız istediğinde ulaşamayacağınız yerleri, yanınıza getiriveriyor.

İzlemekten farklı. Özellikle de elinizin altında, bir sanal gerçeklik gözlüğü varsa, dış dünyadan bağınız kopup, izlediğiniz görüntünün içine giriveriyorsunuz.

Telefonla seyredebilmeniz için, telefonunuzun bu teknolojiyi destekliyor olması lazım.

iphone'nunuz varsa 4S ve sonrası modeller, samsung ta ise S4 ve sonrası modeller 360 videoları destekleyen başlıca marka ve modeller. Bu telefonlarla bu videoları telefonunuzu istediğiniz yöne çevirerek istediğiniz tarafa bakarak seyredebiliyorsunuz. (Dediğim gibi bir de sanal gözlük bulabilirseniz, içindeymiş gibi hissedebilirsiniz.)

Hal böyle olunca, çok uzun zamandır, hep ilgimi çeken ve gittiğimde (abartmayayım ama başka ifadesi yok galiba bu duygunun) tüyler diken diken gezdiğim Çanakkale içinde böyle bir video hazırlamanın vakti gelmişti.

'Siperler arası mesafe 8 Metre! Yani Ölüm muhakkak!' diye başlayan cümleyi yaşatmanın zamanıdır şimdi. Renderlar sürüyor. Çektiğim görüntüler bir yandan, animasyonların renderları bir yandan, bilgisayar can çekişiyor, harddiskler '-Yeter artık şiştim!' dedi, diyecek...

Çanakkale için hazırladığım çalışmalardan bazılarının fotoğrafları....Videolarının işlenme süreci devam ettiği için şimdilik, paylaşamıyorum. Ama bittiğinde inşallah o da olur.

Son Kare:

Sanal Gerçeklik

Dur Yolcu:

Animasyonlar

Aslında bu animasyon sanal turun giriş kısmı. 30 saniyeliğine, siperlerin içinde bir geziye çıkıyorsunuz. Ve buradan Çanakkale'nin günümüz haline geçiş yapıyorsunuz. Tabi bu da 360 derecelik bir video ve her kamera siperin içinde gezerken siz de her tarafı izleyebiliyorsunuz.

Animasyonlar sonrası da yukarıda da belirttiğim gibi, şu anda ki zamana geçiş.

1- Şehitler abidesi

2-Namazgah Tabyası

Seyit onbaşının topu kaldırdığını tasvir eden heykeli bulunuyor burada. Onun animasyonunu yetiştirebilir miyim bilmiyorum. Ama denemesi bedava....

3-Namazgah Tabyası

 

Bitmiş halini merak edenler; hep birlikte biraz daha beklemek zorundayız. Malum renderlar devam ediyor. Ama ben illa ki göreceğim, çok merak ettim diyenler, yorumuna özellikle not bıraksın. Bittiği zaman hepsini teker teker haberdar ederim.

Yorumlar
Yorumunuzu bırakın
Adınız
E-Mail
Yorum metini:
captcha

Yukarıdaki kodu girin:

Kayıtlanılmadı
Oluşturulma zamanı: 22.9.2016 14:03
merakla bekliyorum haberdar edin :)
Aytaç Şahin
Oluşturulma zamanı: 26.9.2016 11:39
Tüm film bittiğinde sitemiz üzerinden yayınlanacaktır.
Dilerseniz Satın aldığınız Filmlerin Son halini Animagift Ofis'te misafirimiz olup, seyredebilirsiniz.
"www.animagift.com' da yayınlanan tüm hikayelerin kullanım hakkı saklıdır. İzinsiz kullanılamaz."

En Son Görüntülenenler | Ürün Karşılaştırma | Site Haritası | Kargo & İade | Gizlilik Bildirisi | Kullanım Şartları