LiveZilla Live Help
LiveZilla Live Help

DODO'yu Beklerken


       Uzunca bir zamandır,
yakında www.animagift.com ve  animagift youtube kanalımızda yakında yayına girecek olan, hediye animagift masallarımızdan farklı olarak, çocuklarımıza, eğitici, öğretici ve eğlenceli bir çizgi film serisi DODO ile DUDU  üzerinde çalışıyoruz. Çocuklara nasıl bir film sunmamız gerektiği üzerinde çalışıyor, deyim yerindeyse kafa patlatıyoruz. Hem de ne patlatmak. Neredeyse rüyamda bile beni ziyaret etmeye gelecekler. :) Tabii ki şikayet anlamında söylemiyorum bunu. Zira bizim için yorucu ama bir o kadar da zevkli bir süreç, bu hazırlık aşaması. Okul öncesi eğitim ve çocuklarla kaliteli vakitler geçirmek üzerine, hem yeni şeyler öğreniyoruz, hem de eksiklerimizi gideriyoruz. Nihayetinde biz de bir ebeveyn olarak, bir yandan da iyi bir birey olarak yetiştirmek zorunda olduğumuz Elüş' ümüzün günden güne değişen hal ve tavırlarına karşı, nasıl davranmamız gerektiğini öğrenmeye çalışıyoruz, bir yandan da onunla, eğlenceli vakitler geçirmenin yollarını arıyoruz. Tabii zorlandığımız zamanlar da çoğunlukta. Çünkü zihinlerinin nasıl çalıştığını çözmek ciddi bir çaba gerektiriyor. Hele ki, hiç beklemediğiniz bir anda, nasıl cevaplayabileceğinizi bilmediğiniz bir soru çat diye suratınızda patlarsa.İtiraf etmek gerekirse, bazen de nasıl ayak uyduracağımızı da şaşırmıyor değiliz.  
      Çok zormuş yahu... Bazen onu üzmemek için dediklerini yapmaya çalışırken, bir de bakıyoruz ki, o çocuk, parmağıya oynatmaya başlamış bizi.. Oysa biz o doğmadan önce ne kararlar almıştık kendimizce, ''Şunu yapmayacağız bunu yapmayacağız'' diye... Yazarken bile ne güldüm kendime... Şu an yapmayacağız dediğimiz her şeyi yapıyoruz, yapmak zorunda kalıyoruz.
    Ve her gün yeni yeni şeyler de öğretiyor bize.Hem de biz hiç de farkında olmadan.

     Dodo ve Dudu' nun  hazırlıkları başladığı andan itibaren, Elüş de farkında olmadan bizim danışmanımız oldu. Biten animasyonları, akşam iş dönüşü evde izletmeye başladım: Tepkisi ne olacak diye. Çünkü hazırladığımız şeyi ilk elden, bire bir görmek  gerçekten bizim için çok önemli. Elüş' de bu anlamda bizim için çok değerli bir danışman oldu. Gerçekten de,çalışmaların ilk başlarında DODO ile DUDU onun için ÖRDEKti. Çünkü daha biz karakterlerin ismini koymamıştık. İsimler üzerinde karar verdikten sonra animasyon bitip de Elüş ilk tanıtımı izlediğinde ÖRDEKLER, DODO ve DUDU oldu onun için....Demek ki İsim Seçimi isabetliydi. :)
      Hemen soruları da sıralamaya başladı tabi. 'DODO Niye evine girmiyo baba?' 'DUDU nereye gitmiş?' vs. vs.
      İkinci tanıtımı seyrettiğinde 'Baba Dudu gene nerde?' 'Dudu'nun elinde ki kutu mu?' 'Ne Kutusu?' 'Baba O kutuyu Dodo' ya mı verecek?' gibi daha bir sürü soru...


Tabi zaten Bu dönemde herhangi bir konu hakkında sorularımızın ardı arkası kesilmiyor zaten. O yüzden alışığız ama DODO ile DUDU' nun izlediği he bölüm sonunda nedense Elüş'ün sorduğu tek bir Soru var:
       -Baba DODO neden evine gitmiyor? İşte buna neden takıldığını daha çözemedik :) DODO'yu bir Bölümde evine göndermek şart oldu artık!
         Ama en önemli soruyu en sona bırakmıştı sanki özellikle. Dün akşam eve geldiğimde o günkü animasyonları getirmemiştim eve çünkü daha tam olarak bitmemişti bölüm. Kapıdan içeri girdiğim anda Boynuma atladı ve son noktayı koydu:
                         -Baba bugün ne çizgi film yaptın bana?
Genelde bizim işimizin normal şartları da koşulları da pek normal değildir. Diğer insanların uyuduğu saatte çalışır, çalıştığı saatlerde uyuruz. Mesaimiz yoktur. çalışma saatlerimiz çok uzundur.
Hal böyle olunca, Elüş' ün hediye istekleri de biraz farklı olmaya başladı. Çukulata yerine kendisine çizgi film yapılmasını istiyor şimdi.... Bir gariplik var mı, yok mu ben karar veremedim... Ya da galiba var da itiraf mı edemiyorum ne?

 

(Not: Çukulatayı, hediyeye örnek olarak verdim, mümkün olduğunca çukulata yemesine engel olmaya çalışıyoruz...) 

 

 

 

Yorumlar
Yorumunuzu bırakın
Adınız
E-Mail
Yorum metini:
captcha

Yukarıdaki kodu girin:

Dilerseniz Satın aldığınız Filmlerin Son halini Animagift Ofis'te misafirimiz olup, seyredebilirsiniz.
"www.animagift.com' da yayınlanan tüm hikayelerin kullanım hakkı saklıdır. İzinsiz kullanılamaz."

En Son Görüntülenenler | Ürün Karşılaştırma | Site Haritası | Kargo & İade | Gizlilik Bildirisi | Kullanım Şartları